Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Vědecký tým renomované lékařky Evy Sykové, který v motolské nemocnici provádí experimentální léčbu nemoci známé jako ALS, si nechával od svých pacientů za terapii kmenovými buňkami vyplácet 150 tisíc korun. Účast na klinické studii je přitom ze zákona bezplatná, vliv kmenových buněk na smrtelné onemocnění se navíc dosud nepodařilo prokázat. Vedení Motola nyní chystá žalobu na porušení dobrého jména."

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1802183-obchod-s-nadeji-tym-spickove-vedkyne-si-nechal-platit-za-lecbu-ktera-ma-byt-zdarma

3 0
možnosti

Ale CV v profilu má bohatýrské. :-)

1 0
možnosti

Nechte si ty sliby do předvolebních letáků. :-)

2 0
možnosti
Foto

Mám dojem, že se dětí poslední dobou rodí víc. Vidím to v našem městě, neřku-li v naší poměrně velké rodině, Za 6 let nám přibylo 9 dětí. (Tedy šesti mladým rodinám). Proto jsem optimistka. ;-) Možná je tomu tak i na celé Moravě. Otázka: Rodí se víc dětí na Moravě nebo v Čechách? A ta vzpomínka na minulost? Natalitu usměrňovala matka příroda -nebylo antikoncepčních pilulek, rodičovství se neplánovalo, ani nepodléhalo módě (jako dnes). A také se říkalo (na vesnici) - čím bude víc dětí, tím bude víc pomocníků v hospodářství - a na poli. ( To jsou slova naší babičky). R^

1 0
možnosti

Stačí se podívat reálně na realitu - mladí mají tolik dětí kolik uživí.

Byloby dobré zanechat blábolů a spočítat si, jaký mají lidé většinou plat, kolik stojí pořízení bydlení a pořízení základních potřeb a do hypoték, pjček a já nevím co ještě si přiveďte dítě -v dnešní době exekutorů atd .

Za komančů byly novomanželské půjčky, půjčky na barák byly na 1% a byly i nenávratné půčky a to nemluvím o jistotě zaměstnání .

Dnes se člověk opravdu zamyslí, jestli bude mít za 20 let práci, bude zdravý a schopný uživit rodinu - stačí jeden zdravotní problém v rodině a tenhle stát se na vás vykašle !!

0 1
možnosti

Mám jednu oblíbenou průpovídku: Před sto lety byla životní úroveň tak vysoká, že lidé uživili 5 i více dětí. Zato dnes jsou na tom tak špatně, že neuživí ani jedno....

Kulový Vondráček, kulový. Lidi a to i ti mladí se dnes mají jako prasata v žitě, nic jim neschází, pořizují si auta, byty, baráky, rodiče je ještě zhusta podporují. Jenže dítě je něco, co je svazuje v rozletu, brání jim v seberealizaci, no prostě není to radost ale břemeno. Smiřte se s tím, že teď je v plodném věku generace takových sobečků, kteří mají priority postavené někde jinde. Jednou se to zase otočí, věřím tomu.

1 2
možnosti

Problém je finanční, ale dalším důvodem je nestabilita dnešních manželství (kvůli vysoké životní úrovni a sociálnímu státu) - chlapům se nechce do rizika vysokých alimentů a ženám do rizika samoživitelky. Ty navrhované bonusy pro rodiny s dětmi zní hezky, ale chtělo by to když tak doplnit na úkor koho a čeho by to bylo? Daně máme už tak jedny z nejvyšších v Evropě.

Pro řešení problému s porodností a důchody měl vtipný návrh váš kolega Jaroslav Flegr. Navrhuje platit důchody z daní vlastních potomků. Jakože aby dítě nebylo jenom zátěž ale i investice:

http://jaroslavflegr.bigbloger.lidovky.cz/c/118562/Flegrova-duchodova-reforma-tri-mouchy-jednou-ranou.html

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že tento odkaz dáváte již poněkolikáté, podívejme se na něj :

"Řešení těchto tří zdánlivě neřešitelných problémů je kupodivu docela prosté. První část důchodu by každému zajišťoval průběžný důchodový systém podobný tomu, který v současnosti funguje. Je spočítáno, že tento důchod bude za pár let schopen zabezpečit každému důchodci jen něco jako životní minimum. A nyní přijde ten trik. Výše druhé zajímavější části důchodu by závisela na tom, kolik odvádí na daních, přesněji řečeno na sociálním pojištění, do státní kasy vlastní či nevlastní děti (a v případě úmrtí dětí tak vnoučata) našeho důchodce"

S první částí, průběžným systém, souhlas. S druhou, příspěvky dětí, taktéž. Pak ovšem buďme pravicově důslední. Proč by tyto finanční pohyby od potomků k rodičů měl sledovat stát. Včetně složitých výpočtů, jak např. podělit několik otčímů, kteří se v rodině vystřídali. Vždyť stačí říct : jaký si to uděláš, takové to máš. A nevytvářet k tomu úřednická místa :-).

2 0
možnosti

Dva dotazy:

1. Co jste viditelně a prokazatelně prosazovala, případně prosadila (samozřejmě s kolegy) dosud. (Prosazovala, tím nemyslím mávání ručkou při hlasování.)

2. Když Vámi uváděné prosadíte, kolik to bude ročně stát a kde na to vezmete (doslova vezmete)?

1 0
možnosti

Znova zopakuji: blíží se volby, začínáte se zde opět objevovat.

Víte, proč byla kryta před padesáti lety (možná) polovina nákladů. (Nevím, odkud je tento údaj.) Je to jednoduché - byly velmi nízké mzdy. Takže zaprvé byl nižší základ ve výpočtu onoho poměru. A zadruhé díky nízkým mzdám zbylo státním podnikům (a tedy státu) více peněz na rozdávání. Ono peněz je vždy nedostatek a musí se někde ukrást.

Jen pro srovnání: V roce 1982, kdy jem měl slevu na tři vyživované dcery byla daň ve výši 15,5 %. (Údaj je v případě, že jsem pobíral základní plat. Při čtvrtletních odměnách bylo procento daně vyšší.)

Spočtěte, jak vysoký musí být hrubý příjem, aby celkové platby (daň + pojistné) při třech dětech dosáhly tak vysokého procenta.

Až to uděláte, jistě Vám stud zabrání psát nesmysly o vysoké podpoře dětí kdysi a nízké nyní.

A teď trochu odborně: znáte podstatný důvod rozdílu v počtu narozených dětí? Je jednoduchý: pilulka.

0 0
možnosti

Počet 1,6 dětí lidí na jednu ženu je známý. Zajímalo by mně, kolik připadá u nás dětí na bílou ženu a kolik na romskou ženu. Můžete mi to napsat?

1 0
možnosti
Foto

Proboha, hlavně nic nedělejte. Politik škodí nejmíň, když nic nedělá. Vy jste schopni vymyslet povinnou inseminaci. Rv

5 0
možnosti

Prirustek obyvatel za protektoratu byl dany tim, ze zeny ktrere nepecovaly o dite mladsi (8?) let mohly byt odvedeny na praci pro Risi i daleko od domova.

Tak byste si predstavovala zvyseni porodnosti?

Jsem protektoratni dite, a ve tride nas bylo tenkrat 48 zaku a az do 5. tridy jsme meli stridave vyucovani.

To byla opravdu lahudka.

6 0
možnosti

Jsou rovněž zrozený za protektorátu potvrzuji (bylo nás jen 43 :) )

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 997x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik