Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Brouk Pytlík, chytrost všeho druhu!!!

Pomalu začínám uvažovat, zda Vaše odborná sláva není postavena na dostatečně vehementních prohlášeních a silných slovech, dehonestujících všechny ostatní. Jak jinak hodnotit Vaši výše uvedenou přednášku, z níž se dovíme, že všichni jsou vlastně blbci a jen Vy jim to vysvětlíte (a vytmavíte).

Já vím, volby do senátu za dveřmi - stojí těch sedm a půl miliónu čistého za oněch 6 let za to, udělat ze sebe debila?

1 1
možnosti
DM

Vážená paní profesorko: věnujte se laskavě problematice českého školství (to kontinuálně upadá už 20 let) a zdravotnictví (to ještě vcelku slušně funguje). Tam jsou problémy (nejméně) na dvě desetiletí dopředu. Problematice českých lesů a těžbě dřeva v nich opravdu, ale opravdu nerozumíte ...........

0 2
možnosti
KC

Jenže stav českých lesů je jen malým zlomkem přehledu škůdců. Sáhněme kamkoliv (školství, kultura, zdravotnictví, doprava, vnější vztahy, atd., atd.), všude to hoří. Jak potom chceme republiku uzdravit, když své kůrovce mají všechny oblasti lidské činnosti? V Česku totiž nikdo nic neřídí, v Česku se flikuje; pak všechno podle toho vypadá!

1 0
možnosti
MK

Tedy, evidentní názor "odborníka". Tohle může napsat jenom někdo, kdo o tom nic neví. I já dostala "školení" od majitele lesů na jihu, že to není problém v přístupu lidí, ale v naší legislativě. Pokud mu část lesa napadne kůrovec, musí vypsat veřejnou zakázku. Než se dodrží lhůty stanovené VZ tak mu kůrovec napadne další kus, takže místo, aby se ho rychle zbavil, musí ho nechat být, aby dostál zákonu o VZ. Tohle je na hlavu a kocourkov ;-€

5 0
možnosti
JM

J13o18s40e90f 60M70i84k26i62n

13. 8. 2018 11:41

Není to tecnický ani odborný problém, není to ani o tom, že by se někomu nechtělo. Je jo jen a pouze o virtuálním světě, který nás svaruje spoustou nesmyslných nařízení a zákonů, které využívají a zneužívají různí parazité společnosti

1 0
možnosti
SB

Ševče, drž se svého kopyta. To platí i pro příspěvky do iDnes.

2 1
možnosti

Poněkud zmatený článek. Většinu lesů v České republice stále vlastní státní podnik Lesy ČR, tedy je obhospodařují ti lesníci. Míchate jablka s hruškami - kůrovcová kalamita kulminuje na Moravě, kde se angažují právě ti lesníci, nikoli ekologičtí aktivisté. Ti se angažují u horských smrčin v našich nejvyšších pohořích, a je to tak správně. Nebo to řekněte natvrdo: jsem pro zrušení národních parků.

5 0
možnosti

Když píšete "to pochopí každý laik", tak proč ne Vy. To je děsná snůška blbin, co jste tu předvedla.

Možná jste se nedostala nikdy za hranice, abyste zjistila, co je to od Vás s tou smrkovou monokulturou za nesmysl.

Musíte respektovat opravdové odborníky, a ne ty, co si ně hrají.

Tak jako Vy na poslankyni.

6 1
možnosti
VH

No jo - na senátorku se dobře hraje. Za 50 % účast na jednáních senátu (cca 4 dny za 14 až 21 dní) jeden a čtvrt miliónu ročně čistý příjem není zas k zahození.

0 0
možnosti
MS

"...zrnka písku ze Sahary u nás s deštěm padají běžně, přičemž ona zrnka jsou mnohonásobně těžší, než ten zpropadený brouk?"

""Označení písek se používá pro částice o velikosti od 0,63 milimetru a tyto jsou daleko, daleko menší,"

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/na-cesko-padal-saharsky-prach-di8-/domaci.aspx?c=A140404_165307_domaci_cen";

Vypadá to, že jste v rámci předvolební kampaně propadla podobně jako kdysi Václav Klaus mesiášskému komplexu být odbornicí na fšecko. Větou o písku ze Sahary jste totálně mimo, v článku by se daly najít i další perly. Méně by bylo více, takto se především ztrapňujete a titulek je mluvení o provazu v domě oběšencově. Rv

11 0
možnosti

To víte, paní profesorka se už těžko může profilovat jako odbornice na vědu, když se ve vědě natolik zdiskreditovala, že už si v ní neškrtne. Tak ze sebe zkouší udělat moudrou a zkušenou ženu, která rozumí úplně všemu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 997x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik