Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolik musíte napsat těch blogů, aby ta kandidatura klapla.

Vy a...peníze. To je taky kapitola sama pro sebe. Můžete třeba napsat jak se prodává naděje na zdraví.

1 0
možnosti

..no jó ale senát to je krmelec...;-D;-D!!

1 0
možnosti

Ono to ale k smíchu není.

0 0
možnosti

"Nejsme až moc benevolentní a možná, budu-li příkrá, i hloupí, že to zahraničním firmám a korporacím dovolujeme?"

Takové jsme jim umožnili podmínky aby vstoupili na náš trh. To jsou stížnosti když tak na minulé vlády, které chtěly za každou cenu přitáhnout investory, kteří dají lidem práci, stalo se tak a chlubili se tím. Které to byly vlády? To by chtělo připomenout voličům, aby víc mysleli. Ti samí voliči odmítají platit 30Kč u doktora, uvítají slevy na jízdné a nevadí jim rostoucí státní dluh - časovaná bomba.

Dělat změny ohledně nového zdanění dividend je už trochu podraz na investory. Náhlé "znárodnění" by vyslalo vzkaz do světa, že jsme nesolidní partner, což by se nám negativně vrátilo. (Něco takového by když tak mělo být uzákoněno větším časovým předstihem před nabytím platnosti, aby se mohli připravit. Můj laický názor)

1 0
možnosti

Opravdu považujete ty podmínky, za jakých vstupovali investoři na náš trh za tak zlé? Máte představu o jiných investorech, kteří by zde za horších podmínek investovali?

0 0
možnosti

1. Něco tak hloupého, jako je srovnávání výsledků činnosti společností s dotacemi z EU aby jeden pohledal. Takže kdyby nebylo dotací EU, byli bychom "Všichni, jak tu žijeme, v mínusu" dvě a čtvrt miliardy, ano?

2. Nějak jste zapomněla (nebo Vám našeptávači nenašeptali), že celkové zahraniční investice ve Vámi "sledovaném" šestiletém období vzrostl souhrn zahraničních investic o 815 mld. (z toho reinvestice čistého zisku 355 mld., přímé tedy 460 mld.)

3. Pokud by ty investice ze zahraničí nepřitekly a společnosti zde nevydělávaly, nejen, že by stát neměl příjmy z DPPO cca 750 mld. (stanoveno z údajů o vyplacených dividendách a reinvestovaném zisku), z DPFO všech zaměstnanců (+ pojistné), ale především bychom tady měly v předchozích letech obrovskou nezaměstnanost a ani v současnosti by nezaměstnanost nebyla mezi nejnižšími v Evropě. Zkuste vyčíslit finančně. (Ostatně - nezaměstnanost dobrá - bylo by před volbami s čím bojovat /za ČSSD, nebo už za ANO?/.)

4. Proč myslíte, že české firmy investují v zahraničí. Z jednoduchého důvodu: prostě zde, v této malé zemi již nevidí investiční příležitosti ani prostředí. Budou-li mít po vyšším zdanění nižší zisky, tím méně zde budou investovat - čeští jako zahraniční.

Jo, jo. Není lehké bojovat o další roky v senátu. A lze kvůli tomu zahodit i zbytky serióznosti.

5 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 997x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik