Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Říká vám něco jméno Veolia? A víte, kde je v zahraničí její sídlo?

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, na tato zvěrstva havlova režimu doplácíme dodnes. Karma R^

0 1
možnosti
JL

Trochu to mate popletene, pane Macku. Havel rezim nedelal. Ten delala vlada. Tu vedli ODS a koalice jinych stran a potom CSSD vcele s dnesnim prezidentem. Jinak s vami souhlasim, ze clanek je plne pravdivy.

0 0
možnosti
Foto

Vaše příspěvky, paní profesorko, jsou dokladem, že myšlenkový potenciál členů ANO se opravdu výrazně propadá.

5 1
možnosti
Foto

Takže sucho na poli a v lese je proto, že domácnostem dodávají vodu soukromé firmy a hned jak ji bude dodávat stát nebo obec, tak zaprší na poli, naplní se řeky a rybníky? ;-D

Doufám, že nebudete zvolena, protože stát je špatný hospodář a když nebude zdražovat, tak také nebude udržovat potřebnou infrastrukturu a tu a tam rupne trubka a část města zůstane bez vody. Malé obce budou mít problém provozovat vodovod ve vlastní režii a obecně je za tím spousta problémů, které nechcete vidět, protože vlastně chcete jen uspět ve volbách. Místo toho byste měla říct lidem pravdu, všechno zdražuje a také se nevrháte do boje, aby stát vyráběl máslo, protože zdražuje. Rostou náklady, rostou mzdy, takže zdražování má logiku. Jenže když zdražuje podnikatel je to fuj, když zdražuje stát, tak musí. Voda je někde dražší jinde levnější, je někde tak drahá, že by se místní museli chodit koupat do potoka?

3 0
možnosti
VH

No - a teď bez keců:

1. Co jste reálného jako senátorka v této otázce vykonala. Pokud vím nic (případně kulové)

2. "...je třeba přijmout taková opatření, která by hospodaření s vodou přenesla na zcela jinou úroveň." Vědecká autorita jistě bude umět konkretizovat: JAKÁ OPATŘENÍ máte na mysli. Pokud jen žvanivá, netřeba nás s nimi obtěžovat.

3. Jak zajistíte transformaci stávajících obchodních společností na neziskové? Pokud je prvotním krokem odkoupení obcemi, tak snad není transformace třeba. Jistě takovým organizacím postačí minimální zisk (a budou přitom transparentnější). Vy máte lepší nápad?

4. Jaké kroky bude Vaše zasazování obsahovat?

Moc děkuji, budete-li se jednou náhodou obtěžovat s odpovědí. (Chápu, že těžko hledáte čas při obrovském vytížení v Senátu.)

3 1
možnosti
Foto

Soukromé firmy nejenom, že vodu nevlastní, ale rovněž kvůli nim nedochází k neoprávněnému odlivu zisků do zahraničí. Ve skutečnosti se 41 % z ceny za vodné a stočné odvádí státu ve formě daní či poplatků. K tomu je nutné podotknout, že v naší republice máme jedno z nejvyšších zdanění v celé Evropě. Od 90. let u nás DPH vzrostlo z 5 procent na současných 15 % a přitom v mnoha zemích mají daň nulovou.

4 0
možnosti
VH

V rozporu s jakými zákony byla infrastruktura zásobování vodou pronajata? To by mě móc zajímalo!

Nevymejšlwjí si, prosím.

3 0
možnosti
VH

PS: Jistě se nám vstup zahraničních firem prodražil. Ale co to má, proboha, co dělat s hospodařením s vodou?

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 997x
Eva Syková pracovala více než 50 let v Akademii věd ČR a na Universitě Karlově. V letech 1990-2016 byla vedoucí Oddělení neurověd v Ústavu experimentální medicíny AVČR. V r. 1996 založila Ústav neurověd 2. lékařské fakulty UK a Centrum buněčné terapie a tkáňových náhrad UK. V letech 2001-2016 byla 4x zvolena ředitelkou Ústavu experimentální medicíny AVČR. V letech 2012-2016 byla 1. místopředsedkyní Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a poradkyně předsedy vlády. V r. 2012 byla jako nezávislá kandidátka za ČSSD zvolena senátorkou Parlamentu ČR za Prahu 4.  Je místopředsedkyní Výboru pro evropské záležitosti a Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky.Syková je lékařka, hlavní oblastí jejího výzkumu je neurofyziologie. Publikovala práce v medicíně, v neurovědách, o základních funkcích mozku a míchy, dále práce o kmenových buňkách a tkáňových náhradách, práce v biofyzice a v makromolekulární chemii. Její práce si získaly vysoké mezinárodní uznání. V České republice rozvinula základní i klinický výzkum kmenových buněk. Publikovala celkem 865 publikací a je spoluautorka 9 patentů. Její publikace byly citovány více než 10220 krát  a má H-index je 60. Patří tak k nejcitovanějším českým vědcům. Obdržela 20 ocenění a cen, např. Cenu České lékařské společnosti, Purkyňovu medaili AVČR. V roce 2013 obdržela Státní cenu – Medaile za zásluhy 1. stupně. Za nejprestižnější ocenění vědecké práce považuje zvolení členkou Academia Europea, ocenění Manažerka roku 2011. Zastává celou řadu funkcí v domácích a mezinárodních organizacích. Hlavní náplní její práce je v posledních 6ti letech práce v Senátu PČR. Zabývá se především otázkami vzdělávání v oblasti základního a vysokého školství, otázkami ve zdravotnictví, životním prostředí, dopravě, mediální politikou a záležitostmi Evropské unie.

Seznam rubrik